NEZABORAVLJENI ZLOČIN

Više od desetljeća dječaka skrivao u svome stanu i seksualno iskorištavao, a svi su mislili da je mrtav

Nikitin je dječaka držao u strogo čuvanom zatvoru. Agencije

Avaz.ba

25.9.2019

Eduard Viktorović Nikitin (42), koji je oteo osnovnoškolca i više od desetljeća ga držao kao seksualnog roba, dobio je 20 godina zatvora u strogo čuvanom zatvoru, izvijestile su RIA Novosti, a prenosi CrimeRussia.

Nesretni devetnaestogodišnjak je otkriven u rutinskom policijskom legitimiranju na ulici u Moskvi 2017., a nestao je u dobi od devet godina. Njegova porodica je mislila da je mrtav.

Kad su ga našli, mladić nije znao pisati ni čitati. 


Dugo se sumnjalo da je dječak mrtav. Agencije

Poštar Nikitin je dječaka oteo na putu do škole i zatvorio ga je u svom stanu na moskovskoj periferiji. Nije mu dozvolio da s bilo kime razgovara i potpuno ga je isključio iz normalnog života.

Sve vrijeme ga je seksualno zlostavljao. 

S njima je često bila i Nikitinova majka, koja je bila svjedokinja u slučaju.

Nakon godina provedenih u stanu i brojnih emocionalnih maltretiranja, Nikitin je tinejdžeru dozvolio da izlazi. No, on nije pokušavao pobjeći, a svoje porijeklo je zaboravio.

Nakon šokantnog otkrića komšije su rekle da su Nikitina s dječakom viđale redovno, ali im ništa nije pobuđivalo sumnje da se radi o zločinu. Dječakovi prijatelji iz ranog djetinjstva policiji su ispričali da je on i prije otmice znao bježati od kuće jer mu je majka bila alkoholičarka koja ga je tukla. 

Sudija je kaznu obrazložio time da je mladićev život "potpuno uništen i nikada se neće moći oporaviti od strahota koje je prošao"'.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.