NEZABORAVLJENI ZLOČIN Slučaj koji je potresao Rusiju

Više od desetljeća dječaka skrivao u svome stanu i seksualno iskorištavao, a svi su mislili da je mrtav

Avaz.ba
25.09.2019 12:38

Nikitin je dječaka držao u strogo čuvanom zatvoru

Foto: Agencije

Eduard Viktorović Nikitin (42), koji je oteo osnovnoškolca i više od desetljeća ga držao kao seksualnog roba, dobio je 20 godina zatvora u strogo čuvanom zatvoru, izvijestile su RIA Novosti, a prenosi CrimeRussia.

Nesretni devetnaestogodišnjak je otkriven u rutinskom policijskom legitimiranju na ulici u Moskvi 2017., a nestao je u dobi od devet godina. Njegova porodica je mislila da je mrtav.

Kad su ga našli, mladić nije znao pisati ni čitati. 

  • Dugo se sumnjalo da je dječak mrtav
    Dugo se sumnjalo da je dječak mrtav Foto: Agencije

Poštar Nikitin je dječaka oteo na putu do škole i zatvorio ga je u svom stanu na moskovskoj periferiji. Nije mu dozvolio da s bilo kime razgovara i potpuno ga je isključio iz normalnog života.

Sve vrijeme ga je seksualno zlostavljao. 

S njima je često bila i Nikitinova majka, koja je bila svjedokinja u slučaju.

Nakon godina provedenih u stanu i brojnih emocionalnih maltretiranja, Nikitin je tinejdžeru dozvolio da izlazi. No, on nije pokušavao pobjeći, a svoje porijeklo je zaboravio.

Nakon šokantnog otkrića komšije su rekle da su Nikitina s dječakom viđale redovno, ali im ništa nije pobuđivalo sumnje da se radi o zločinu. Dječakovi prijatelji iz ranog djetinjstva policiji su ispričali da je on i prije otmice znao bježati od kuće jer mu je majka bila alkoholičarka koja ga je tukla. 

Sudija je kaznu obrazložio time da je mladićev život "potpuno uništen i nikada se neće moći oporaviti od strahota koje je prošao"'.

Komentari

NA VRH