SRBIJA

Sergej Trifunović na Twitteru objavio da su njegovi saradnici htjeli uzeti pola miliona eura mita

Trifunović: Nudili mu da bude opozicija koja će govoriti što odgovara vlastima. Avaz

Avaz.ba

10.10.2019

Predsjednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović zapalio je Twitter objavom u kojoj je optužio nepoznatog saradnika da je imao namjeru da primi mito od pola miliona eura, koji je prvobitno njemu nuđeno i koji je odbio.

Trifunović je na Twitteru istakao da je došlo do promjena u Pokretu, da su neki ljudi smijenjeni, jedni jer nisu radili dobro svoj posao te drugi koji su željeli da uzmu mito od pola miliona.

Imena smijenjenih nisu navedena, ali se u zvaničnom saopćenju stranke navodi da je riječ o Aleksandru Pavloviću i Milanu Žuniću. Ime osobe koja je htjela da uzme mito, međutim, ostalo je skriveno. Ista situacija je i s identitetom onoga ko je navodno nudio mito.

Nakon objave koja je danas izazvala brojne komentare, Trifunović je za srbijanske medije rekao da mu je nuđeno mito od pola miliona eura ukoliko pristane da Pokret postane opozicija koja će da govori ono što vlasti odgovara.

- Cijena je pala, mogu vam reći. Dok sam bio samo glumac, nudili su mi 2 miliona samo da šutim. Ili se više nema para, ili je riječ o nekoj drugoj vrsti gadosti o kojoj ni ne želim da razmišljam - kazao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.