KLADANJ

Hoće li 12. pokušaj biti sretan za "Mušku vodu"

Preduzeće „Parkking“ je lani za 1.543.000 KM kupilo kompleks, ali novac nisu osigurali na vrijeme

Kompleks „Muška voda“ prostire se na 76.680 kvadrata. E. Skokić

Piše: E. Skokić / Avaz.ba

6.1.2020

Odbor povjerilaca preduzeća „Konjuh d. d. u stečaju” iz Kladnja raspisao je 12. javno nadmetanje za prodaju imovine koja se nalazi u kompleksu “Muška voda”. U julu prošle godine, podsjetimo, preduzeće „Parkking“ iz Sarajeva je za 1.543.000 KM kupilo kompleks “Muška voda” i kancelarije preduzeća „Konjuh“ u Kladnju.

Kreditna zaduženja

- Novac smo namjeravali osigurati putem kreditnog zaduženja i imali smo konkretne dogovore s bankom. No, ostavljen je prekratak rok za podizanje takvog kredita i naše obaveze nismo na vrijeme završili – kaže Bojan Lukić, direktor preduzeća „Parkking“. 

Odboru povjerilaca ponudili su varijantu da 1,5 miliona KM izmiruju na rate, ali je takva ponuda odbijena. Ipak, u Odboru povjerilaca smatraju da se radi o ozbiljnom kupcu koji je za 50.000 KM kupio kancelarije preduzeća u Kladnju.

- Mi smo i dalje zainteresirani i prijavit ćemo se na novo javno nadmetanje. Znamo u kakvom su stanju objekti i putna infrastruktura, ali naša je namjera i želja da taj kompleks ponovo pretvorimo u oazu mira – navodi Lukić.

Učešće u likvidaciji

U prethodnih 11 prodaja preduzeće „Parkking“ uplatilo je 10.000 KM za učestvovanje u javnom nadmetanju i na kraju još 50.000 KM za kupovinu šest kancelarija. Interesenti koji su se pojavljivali s vremena na vrijeme nikada nisu uplatili sredstva neophodna za učešće u licitaciji. 

Preduzeće „Konjuh“ je od 1. avgusta 2017. godine u stečaju, a najatraktivnija imovina nalazi se u kompleksu „Muška voda“, koji se prostire na 76.680 kvadratnih metara, od čega je 26.000 pod šumom.


Hoteli, bungalovi, teren...

Kompleks je poznat na prostorima nekadašnje Jugoslavije.  

Osim hotela i bungalova, u njemu su i nogometni teren, stadion malih sportova, izvor, ski-staza...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.