LIFESTYLE

Ovo su najveći tableti na tržištu

Dvije osobe mogu da igraju različite igre u isto vrijeme

(A. Sm.)

20.8.2014


Ukoliko vam tableti dijagonale 10 ili 12 inča nisu dovoljno veliki, možda vas zainteresuju 20 ili 24-inčni tableti koje pravi kompanija Fuhu.

Uređaji pod nazivom Big Tab Tablets trenutno su najveći Android tableti koji možete da kupite, iako smo bili u prilici da vidimo demoe i znatno većih uređaja.

Ovi ogromni tableti dolaze sa pregršt zabave namjenjene djeci i pritom su dovoljno prenosivi da djeca mogu da ih nose iz prostorije u prostoriju.

Bazirani na Androidu, ovi tableti posjeduju poseban zaključani korisnički interfejs nazvan Blue Morpho OS koji je dizajniran da naglasi sav dječiji sadržaj i pruži im poseban osjećaj korištenja u odnosu na klasične tablete.

Dobra stvar u vezi sa njihovom veličinom jeste to što ona omogućava da dvije osobe bez ikakvih problema igraju određene igre u isto vrijeme.

Naravno, roditelji uz pomoć šifre mogu izaći iz ovog korisničkog interfejsa kako bi Big Tab koristili za sve one aktivnosti na koje su odrasli navikli poput slanja maila, gledanja filmova i korištenja pravih aplikacija, prenosi B92.

I za razliku od drugih uređaja namjenjih djeci, ovi tableti imaju prilično pristojan hardver – Nvidia Tegra 4 procesor, 16GB interne memorije, HD+ displej (1.600 x 900) za 20-inčni model i full HD (1.920 x 1.080) za 24-inčni model.

Uređaji će se na određenim tržištima naći po cijeni od 449 i 549 dolara.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.