LIFESTYLE

Šta možemo očekivati od novog Appleovog predstavljanja?

iPhone 6x2, iWatch, Ipad Air 2

(J. Be.)

9.9.2014


Apple će danas predstaviti svoje nove igračke, a stručnjaci tvrde da je ovo jedan od vjerovatno najvažnijih događaja u historiji kompanije.

Naime, čelni čovjek Applea, Tim Cook, pod velikim je pritiskom. Iako je vrijednost firme porasla, Apple nije izbacio novi proizvod od smrti Steve Jobsa 2011.

Investitori se nadaju da će se sve promijeniti u trenutku kad Apple predstavi novu i veću šesticu, ali i dugoočekivani pametni sat iWatch.

Tajnovitost karakteristična za svaku veću Appleovu objavu navela je mnoge da analiziraju postojeće informacije i pokušaju odgonetnuti što će točno Cook predstaviti.

iPhone 6x2

Što se iPhonea tiče, znamo da će doći u dvije veličine (4,7 i 5,5 inča), a na internetu već možemo pronaći fotografije novog modela iako, realno gledajući, ništa nije sigurno do same prezentacije.

Znamo da ćemo ga koristiti kao "digitalni novčanik", da koristi NFC tehnologiju (koja već postoji u nekim Androidima), neki pišu i da će biti otpoapravljen i za kraj, u prodaju neće krenuti do 19. septembra.

iWatch

Što se iWatcha tiče, nije sigurno hoće li se pametni sat tako uopće zvati, ali navodno dolazi u dvije veličine, pratit će rad srca, također će funkcionirati kao digitalni novčanik i funkcionirati u paru s novim iPhoneom.

No, odmah valja spomenuti da je u ovom slučaju riječ o nagađanju jer postoji velika mogućnost da će Apple svoj pametni sat predstaviti tek iduće godine.

Ipad Air 2

I za kraj, tu je i novi iPad kojeg Apple može i ne mora najaviti danas u Cupertinu, ali ako to učine, novi iPad Air 2 imat će brži procesor, Touch ID i moći ćete ga nabaviti u zlatnoj boji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.