LIFESTYLE

Yahoo spreman da uloži 20 miliona dolara u Snapchat

Prošle godine Facebook i Google su pokušali da kupe ovu kompaniju

(A. Sm.)

5.10.2014

Prošle godine Facebook i Google su pokušali da kupe kompaniju koja stoji iza servisa Snapchat. Tačna suma nije precizirana, ali je poznato da je ona iznosila negdje između tri i četiri milijarde dolara. Mnogi su mislili da je odbijanje ovih ponuda sulud potez, ali je CEO Evan Spiegel smatrao da njegova kompanija vrijedi više. I izgleda da je bio u pravu.

The Wall Street Journal javlja da Snapchat radi na tome da pribavi nove investitore i da je Yahoo spreman da priloži 20 miliona dolara, dok se ukupna vrijednost kompanije procjenjuje na 10 milijardi.

Uprkos tome što ovaj servis i dalje nije formirao način da unovči svoju popularnost, u pitanju je jedan od najčešće korištenih servisa za dopisivanje među tinejdžerima.

Pored mnogih vijesti koje pokrivaju diskutabilne investicije koje je napravio Yahoo, ova kompanija zna i na pametan način da uloži svoj novac, pa je tako idealan pokazatelj poznata e-komerc kompanija Alibaba.

Yahoo je 2005. godine za “samo” milijardu dolara kupio 40 posto vlasništva ove kineske kompanije. Skorašnji uspješni IPO Alibaba kompanije pokazao je da ona vrijedi preko 200 milijardi dolara, mada je struktura vlasništva u međuvremenu mijenjana, prensi B92.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.