LIFESTYLE

Twitpic postao dio Twittera

Korisnici ove platforme će moći zadržati fotografije i video snimke

(A.Sm.)

27.10.2014

Tokom posljednjih par mjeseci, platforma za dijeljenje fotografija Twitpic bila je u konstantnoj borbi sa Twitterom koji je tvrdio da je Twitpic povrijedio njena prava. Međutim, Twitpic je upravo objavio da ga je kupio Twitter u okviru dogovora da se zadrže fotografije i video snimci korisnika na ovoj platformi.

Twitter sada ima potpunu kontrolu nad Twitpic domenom i njegovom foto arhivom.

U postu u kom se Twitpic zahvaljuje korisnicima koji su bili uz njega tokom ove "napete vožnje", osnivač kompanije Noah Everett je detaljnije objasnio uslove dogovora.

- Twitter dijeli naš cilj zaštite korisnika i njihovih podataka. Obzirom da se Twitpic baza sastoji od profila korisnika Twittera, potpuno je smisleno zadržati ove podatke sa Twitterom.

Everett je također najavio da više neće biti dio Twitpica, niti Twittera.

- Ovo je moje posljednje poglavlje sa Twitpicom, i još jednom želim da vam se zahvalim što ste mi omogućili da budem dio vašeg iskustva dijeljenja fotografija skoro cijelih 7 godina. Bila mi je čast - napisao je Everett.

Pod novim uslovima, Twitpic više neće dozvoljavati korisnicima da postavljaju novi sadržaj na platformu, niti će moći da skinu Twitpic aplikaciju sa Android ili Apple storea, ali će moći da pristupe i skinu svoju foto arhivu, prenosi B92.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.