LIFESTYLE

Predstavljena pametna narukvica od 199 dolara

Microsoft prati tehnološke trendove

(Mi.K.)

30.10.2014

Microsoft je postao drugačija kompanija otkako je pod vodstvom Saya Nadelle, te više prati tehnološke trendove i poput svih ostalih pokušava ući na pravo tržište koje će im donijeti novu zaradu za naredno razdoblje.

S obzirom na to da su prilično zakasnili na tržište pametnih telefona i tableta, Microsoft sigurno neće napraviti ponovo istu grešku, pa su tako, u vrijeme ovog hypea, objavili pametnu narukvicu i Health Market, cloud servis koji će pratiti sve vaše dnevne fizičke aktivnosti, piše Dnevnik hr.

Microsoft Band, pametna narukvica, kreće u prodaju danas po cijeni od 199 dolara i bit će dostupna u fizičkim trgovinama i naravno online. Baterija uređaja traje 48 sati na jednom punjenju i namijenjena je da se nosi cijeli dan i noć, te da prima obavijesti s mobilnog uređaja.

Kompanija je odmah krenula u širinu, pa se tako Microsoft Band može koristiti sa iOS, Android i naravno Windows Phone uređajima. Narukvica ima 10 senzora koji prate, sad već standardne aktivnosti poput otkucaja srca, no novost je UV senzor koji mjeri izlaganje suncu pomoću galvanizacije kože čime se može mjeriti i količina stresa.

Microsoft već pregovara s ostalim partnerima poput MapMyFitness, RunKeeper, Jawbone i Starbucks koji će omogućiti korisnicima da plate pomoću bar koda na narukvici.

Microsoft Band je svakako njihov pokušaj za budućnost koji za sada izgleda obećavajuće.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.