LIFESTYLE

Project Zero donosi Galaxy S6 u novom ruhu

Oko pet mjeseci smo udaljeni od novog modela

(A.Sm.)

4.11.2014

Svake godine kompanija Samsung nam sprema novi telefon iz Galaxy S serije, a ukoliko budu poštovali dosadašnji raspored, oko pet mjeseci smo udaljeni od novog modela. Prve glasine su se već pojavile, i to kakve!

Naime, Sammobile poručuje da Samsung ovog puta neće ići na postepeni razvoj kako je to do sada bilo, već će u potpunosti redizajnirati Galaxy S6 od nule pod kodnim imenom Project Zero.

I samo kodno ime ukazuje na to da se sprema nešto veliko, imajući u vidu da je Samsung do sada koristio samo slova kao što je Project K za Galaxy S5 ili Project T za Galaxy Note 4. Prema njihovim izvorima, Samsung je tek u ranim fazama razvoja Galaxy S6 telefona, što pomalo zvuči čudno ako se već radi redizajn od početka.

Masovna proizvodnja bi trebalo da počne u januaru, što Samsungovom dizajnerskom timu ne daje baš previše vremena. Project Zero nam ukazuje na to da Samsung želi da postigne nešto drugačije i jedinstveno sa Galaxy S6 telefonom, prenosi B92.

Podsjećamo, posljednji finansijski izveštaji Samsunga pokazali su da je njihovo mobilno odjeljenje doživjelo ogroman pad prodaje od čak 15 posto, pa bi ovo mogao da bude znak da Samsung sada želi korenite promjene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.