LIFESTYLE

Holiday.com je nova najskuplja domena na svijetu?

Opisana kao "Sveti gral turističke industrije"

(A.Sm.)

5.11.2014

Prateći uspjeh velikih internacionalnih poslovnih poteza kao što su booking.com i hotels.com, uskoro bi mogli da prisustvujemo najskupljoj prodaji jedne internet domene na svijetu – holiday.com.

Aukciju domene nadgledat će kompanija Breathe Luxury, koja je domenu holiday.com opisala kao "Sveti gral turističke industrije".

Kompanija se nada da bi cijena domene mogla da nadmaši cifru od 8 miliona dolara koliko je plaćen sex.com 2010. godine.

U posljednjih 16 godina bilo je dosta pokušaja da se kupi ova domena dok se nalazila u vlasništvu kompanije iz SAD koja sada tvrdi da ne može da priušti investiciju potrebnu da se ova domena pretvori u profitabilan posao.

Stručnjak za internet hosting Richard Winslow tvrdi da bi mašine za pretragu "cijenili" adresu od jedne riječi kao što je "holiday".

Međutim, Winslow upozorava da stvari nisu toliko proste i da prosta kupovina domene neće privući veliki broj posjetilaca jer je ipak potreban biznis plan kako bi se site efektivno reklamirao, prenosi B92.

Ukoliko prodaja ispuni očekivanja, holiday.com mogao bi da nadmaši cijenu koju su postigli insurance.com i vacationrentals.com, koji su prodati za 21 milion dolara, međutim, obje stranice prodane su zajedno sa kompletno postavljenim poslom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.