LIFESTYLE

Globalna mahala – pretraživanje postova

Inovacije na Facebooku

Redakcija

14.12.2014

Facebook će svim svojim korisnicima omogućiti da u search baru pretražuju postove koje su njihovi prijatelji ranije objavili. Nova opcija za sada je dostupna u Americi i na iOS aplikaciji, a uskoro će biti i u ostalim dijelovima svijeta.

Prema riječima čuvene kompanije, ova opcija omogućit će ljudima da imaju veću korist od News Feeda, a samim tim i od Facebooka. Ona neće zamijeniti Google kada je riječ o klasičnom pretraživanju interneta.

Danas veoma lako možete pronaći osobu ili nečiju zvaničnu stranicu na popularnoj društvenoj mreži, ali kada je riječ o postovima to ide malo teže. Do sada je bilo potrebno otvoriti nečiji profil i skrolovati dole dok se ne dođe do željenog posta, ali ćemo s novom opcijom moći da ukucamo ključne riječi i željeni post će se odmah pojaviti u rezultatima.

Postovi će biti rangirani na osnovu nekoliko različitih faktora, među kojima su popularnost, kao i koliko vam je ta osoba bliska. Iako će ova opcija pomoći običnim korisnicima, ona bi mogla da oteža posao oglašivačima, jer neće moći da dođu do ljudi bez reklamiranja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.