LIFESTYLE

Ovih pet stvari odmah morate skinuti s Facebooka!

Stručnjaci upozoravaju

(A. Vr.)

15.12.2014

 

Velika većina nas na Facebooku objavljuje hrpu informacija o svom privatnom života, ne slutivši kakvi bi štetu takva praksa mogla izazvati. Što ako samo jedna od njih dođe u krive ruke? Mnogi bi se mogli pokajati.

Stručnjak za sigurnost Andy O’Donnell upravo je iz tog razloga naglasio nekoliko stvari koje nikako ne biste trebali otkriti na svom Facebook profilu.

1. Datum rođenja

Možda vam se sviđa kad vam svi Facebook frendovi čestitaju rođendan, no ova ”sitnica” ima i jednu jako lošu stranu. Znajući datum vašeg rođenja i još 3 ili 4 osobna podatka vrlo lako vam netko može ukrasti identitet. Ako baš ne želite da vaš rođendan prođe nezapaženo, onda bar izostavite godinu rođenja.

2. Adresa stanovanja

Još jedan podatak koji nosi velik rizik. Još ako uz nju objavite kako ste na zasluženom godišnjem odmoru, dajete lopovima otvorena vrata za provalu u stan.

3. Broj telefona

Kao i adresa, i on bi mogao nepoželjnim gostima otkriti vašu lokaciju.

4. Status veze

Ne možete ni zamisliti kako ovaj status privlači stalkere koji upravo prema toj odrednici pretražuju ‘+Facebook Graph Search’+.

5. Informacije o poslu

Također još jedna bitna stvar. Objavljivanje informacija o poslu i projektima na kojima radite mogla bi vam se itekako obiti o glavu. Konkurencija jedva čeka da sazna na čemu ste.

Osim toga izlažete se riziku da vaš šef vidi neke stvari koje se njemu neće baš svidjeti. Ako vam na profilu stoji ime tvrtke u kojoj ste zaposleni, mnogi statusi predstavljaju odraz te kompanije. Zamislite samo situaciju u kojoj objavite fotografiju na kojoj nosite majicu s logom tvrtke u kojoj ste zaposleni, a vi ste u potpuno pijanom izdanju…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.