LIFESTYLE

Jeste li primijetili nove opcije na Facebooku?

Najveća društvena mreža predstavila novosti

(M. M.)

18.12.2014

Najveća društvena mreža Facebook predstavila je nekoliko novosti za svoje korisnike, koje možda nisu očite na prvi pogled, ali ni dostupne još svima.

Kako piše TechCrunch, Facebook je uveo novu aplikaciju koja mobilnim korisnicima automatski poboljšava fotografije snimljene pomoću pametnog telefona.

To je zasad omogućeno vlasnicima iPhonea, a bolje fotografije uskoro stižu i na ekrane Android uređaja.

Korisnici ipak zadržavaju kontrolu, pa uz pomoć "klizača" mogu prilagoditi svjetlinu, osjenčanost i oštrinu fotografije ili vratiti sve u originalno stanje.

Osim ljubitelja fotografije, nove mogućnosti dobili su i oni koji ne mogu bez emotikona i sličica u tekstualnim porukama.

Naime, Facebook je unaprijedio pretraživanje zabavnih "naljepnica" kojih sada već ima popriličan broj, piše The Wall Street Journal.

Nova tražilica se trenutno uvodi korisnicima i desktop i mobilne inačice Facebooka, što znači kako vjerovatno još nije dostupna svima.

The Next Web istovremeno piše kako Facebook testira i novu opciju u Grupama koja će korisnicima omogućiti prodaju stvari, odnosno objavu svojevrsnih malih oglasa sa slikom, opisom, cijenom i lokacijom.

Aplikacija se već pojavila na pojedinim grupama, ali još nije sasvim jasno hoće li je Facebook proširiti na sve grupe i korisnike.  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.