LIFESTYLE

RAT U TEHNOLOGIJI Samsung i Microsoft protiv Googla?!

Zbog korištenja Galaxy aplikacija

(Mi.K.)

15.2.2015

Google je odavno Samsungu poručio da malo "o'ladi" s ubacivanjem Galaxy aplikacija u svoje Android telefone, koje su direktna konkurencija GMailu, Driveu, Hangoutsu i drugim Google aplikacijama.

Zato je Samsung, najavio gašenje ChatOn aplikacije, makar na većini tržišta, a najavio je i smanjivanje svojih aplikacija, jer su iz Google-a ozbiljno ljuti.

Ipak, izgleda da će Galaxy S6 biti telefon koji će donijeti prekretnicu u odnosu Googla i Samsuga. To očigledno neće biti Tizen, koji se nalazi u Samsung pametnim satovima i telefonima, nego će biti Microsoft aplikacije u Galaxy Android uređajima!

Samsung će tako imati OneDrive, OneNote, pun Officepaket, Skype i druge Microsoft aplikacije koje će se nalaziti u uređaju prilikom kupovine.

Samim tim će Samsung smanjiti broj svojih aplikacija, olakšaće TouchWiz dodatak za Android, a korisnicima će ponuditi alternativu za Google servise, dok će Samsungove aplikacije i dalje biti na raspolaganju, ali samo kao naknadna instalacija, kroz Samsung Apps prodavnicu.

Do nedavno su Samsung i Microsoft imali neraščišćenih računa po pitanju plaćanja nadoknadi za korišćenje patenata (Samsung je dugovao pozamašnu svotu Microsoftu), ali kao što vidite, situacija je više nego ispeglana, prenosi "Press Online".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.