LIFESTYLE

Za samo 64 dolara kinezi napravili bolju kameru od GoPro

Proizvod kompanije "Ksiaomi"

(Dž. Č.)

3.3.2015

Kineska kompanija “Ksiaomi” koja se bavi proizvodnjom smartfonova pokrenula je novu akciju kako bi nadmašila konkurenta GoPro Hero. Yi Action kamera neće biti dostupna izvan matične zemlje, ali je ipak pokrenula lavinu komentara širom svijeta.

Njena nevjerotno niska cijena od 64 dolara i posebne atraktivne specifikacije privukle su pažnju na internetu. Novi uređaj pokazuje ambiciju kompanije da napreduje na ovom tržištu i da pruži korisnicima priliku da kupe ovakve proizvode po vrlo povoljnim cijenama.

Kamera od 16 megapiksela može da snimi video 1080p u 60 frejmova u sekundi. Kada se uporedi sa GoPro Hero koja košta 130 dolara, ponuda izgleda privlačnije, jer ova kamera snima video 1080p sa 30 slika u sekundi, a 60 slika u sekundi bilježi na snimcima 720p.

Yi Action kamera može da se koristi u ekstremnim sredinama kao što je 40 metara ispod vode. Ona posjeduje i smartfon aplikaciju, pa može da se kontroliše daljinskim uređajem, ali je moguće i izmjenjivati i slati tek snimljene slike.

Kompanija je, također, obećala “bogatu ponudu dodatne opreme”, pa ćete moći da je pričvrstite za kacige, bicikla, pa čak i kućne ljubimce.

Pogledajte video:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.