LIFESTYLE

Aplikacija će vam u pauzi za kavu pomoći naći srodnu dušu

Spaja potencijalne znance

(Mi. K.)

3.3.2015

Specifičnost aplikacije Coffee Meets Bagel u tome je što ne spaja potpune strance nego potencijalne znance, odnosno ljude koji već dijele krug prijatelja, a to se procjenjuje prethodnom analizom vašeg Facebook profila s kojim se prijavljujete u aplikaciju.

Jednom kad ste prijavljeni unosite osnovne podatke o sebi kao i informaciju o tome što tražite od partnera. Od drugog dana tačno u podne na zaslon dobijate prijedloge potencijalnih partnera koje potom možete "lajkati" ili ih propustiti.

Jednom kad ste odabrali zanimljivu osobu za sebe, a ona uzvrati "lajk", konverzacija može započeti, a iduću ćete moći birati opet tek za 24 sata kako bi se osigurala što kvalitetnija razmjena među korisnicima.

Njujorški startup triju sestara koje su, razočarane potragom za onim pravim, razvile aplikaciju Coffee Meets Bagel nakon dvije godine sretnog spajanja polupoznatih parova primio je finansijsku injekciju od 7,6 miliona dolara za još naprednije pronalaženje srodnih duša koje su si možda pred nosom, piše "Jutarnji hr".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.