LIFESTYLE

Novi Oppo pametni sat moći će raditi cijeli dan sa punjenjem od samo pet minuta!

Predstavljen na Svjetskom mobilnom kongresu u Barceloni

(Mi. K.)

9.3.2015

Iako je tokom nedavno završenog Svjetskog mobilnog kongresa u Barceloni (MWC 2015) bilo predstavljeno dosta zanimljivih telefona i tableta, nema sumnje da su u centru pažnje bili i nosivi uređaji.

Nove informacije ukazuju na to da kompanija Oppo, nakon pametnih telefona, sada želi ući i na tržište nosivih uređaja, i to sa vlastitim pametnim satom. Kompanija navodno ima i rješenje za probleme sa trajanjem baterije, koji je najčešći problem kod ovakvih uređaja. Oppo kao rješenje nudi super-brzo punjenje.

VOOC stanica za punjenje baterije napunit će bateriju Oppo pametnog sata sa dovoljno energije kako bi sat mogao raditi tokom cijeloga dana. I to sve za samo pet minuta punjenja.

Inače, VOOC je brend punjača iz gornje kategorije kompanije Oppo. Ipak, glasine ne objašnjavaju je li ovo punjenje od 0 do 100 posto i koliko se tačno radnog vijeka baterije može dobiti tokom tih pet minuta punjenja.

Ovo su za sada sve trenutno dostupne informacije o Oppo pametnom satu, a još uvijek nije poznata informacija o kojoj se tačno platformi radi - o Android Wear ili nekoj drugoj, piše portal "Zimo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.