LIFESTYLE

KROKODILSKA KOŽA I EKRAN OD SAFIRA Ovaj telefon košta kao i automobil!

Novi model britanskog proizvođača Vertu

Autor:(Dž. Č.)

29.9.2015

Britanski proizvođač luksuznih telefona Vertu, lansirao je novu seriju svojih “jeftinijih” modela pod nazivom Signature Touch. Najjeftiniji telefon je Jet Calf košta 8.400 eura, a najskuplji u ovoj seriji je Pure Jet Red Gold košta nevjerovatnih 17.900 eura.

Kada smo rekli da su ovo jeftiniji modeli, mislili smo na to da najskuplji Vertuov model, Vertu Cobra, košta “tričavih” 276.000 eura.

vertu-smartphone

Foto: Vertu.com (Svi modeli imaju Android 5.1 Lollipop)

Svi telefoni iz Signature Touch serije imaju Android 5.1 Lollipop, Qualcomm Snapdragon 810procesor sa osam jezgara, zadnju kameru od 21 megapiksel koja snima u 4k rezoluciji, a prednja kamera ima 2,1 megapiksela. Tu je još i 64 GB memorije za čuvanje podataka i 4 GB RAM-a.

Ekran je napravljen od 130 karatnog safirnog stakla koji je otporan na ogrebotine. Kućišta ovih telefona napravljena su od prirodne teleće, gušterove i krokodilske kože, kao i titanijuma koji se koristi u avionskoj industriji.

Uz ovaj mobilni telefon dolazi još i pretplata u trajanju od 18 mjeseci za posebne usluge koje uključuju menadžera koji će vam pomoći u svakom trenutku oko rezervacije letova ili hotela. Tu je takođe i pristup ekskluzivnim događajima kao što su modne revije, sportski događaji i izložbe, prenosi Telegraf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.