LIFESTYLE

NEVJEROVATAN PROPUST Čovjek kupio Google za 20 maraka

Iskoristio slobodnu domenu

(N. K.)

2.10.2015

Bivši zaposlenik Google Sanmay Ved pretraživao je popis domena slobodnih za kupnju kada je naletio na poznatu domenu - Google.com. Odlučio je dati svoju ponudu uvjeren da će njegov pokušaj kupnje biti automatski obustavljen.

U svojoj objavi na mreži LinkedIn napisao je kako je domenu vrlo jednostavno ubacio u korpu te prešao na naplatu gdje mu je za najpopularniju svjetsku domenu bilo zaračunato svega 12 dolara, odnosno 20 KM.

Odmah po kupnji ažurirani su mu i tzv. webmaster toolsi te je počeo dobivati pregršt poruka s privatnim i vrlo osjetljivim informacijama koje bi trebale biti poznate isključivo administratorima Googlea.

- Bilo je jasno - dodijeljeno mi je vlasništvo. Narudžba i kupovina bile su uspješne. Najstrašnije jest što sam imao pristup administraciji Googlea na cijelu minutu. Sada barem mogu reći da sam čovjek koji je na minutu bio vlasnik Googlea - napisao je Sanmay.

No, minutu nakon provedene transakcije u Googleu su shvatili šta se dogodilo i otkazali transakciju putem Google Domaina koji je, na sreću, u njihovom vlasništvu, prenosi Dnevnik.hr.

Sanmay tvrdi kako ne zna kako je došlo do toga da Google dopusti gubitak vlasništva domene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.