LIFESTYLE

Korisnike Netflixa tokom 2016. godine očekuje nekoliko novosti

Posebna opcija namijenjena uštedi podatkovnog prometa

(Aj. B.)

29.2.2016

Korisnike Netflixa tokom 2016. godine očekuje nekoliko novosti. Prema pisanju internetske stranice Pocket Lint, popularni streaming servis Netflix trebao bi do kraja ove godine dobiti nekoliko novih opcija. Što se tiče korisnika koji Netflix koriste na svojim Android i iOS mobilnim uređajima, oni će dobiti posebnu opciju namijenjenu uštedi podatkovnog prometa.

Kada bude uključena, ona će radi uštede podatkovnog prometa limitirati bitrate te po potrebi smanjiti rezoluciju video sadržaja na manje od 1920 x 1080 piksela. Ova opcija neće uzeti u obzir dijagonale zaslona na uređajima korisnika.

Druga opcija za korisnike mobilnih uređaja bit će opcija takozvanog sekundarnog ekrana, pri čemu će zasloni mobilnih uređaja poslužiti kao dodatni zaslon za prikaz informacija o sadržaju koji se trenutačno prikazuje na glavnom zaslonu, piše Bug.hr.

Treća opcija koja će se uvesti je podrška za High Dynamic Range (HDR), što bi trebalo dati mnogo realističniju sliku probranom sadržaju koji će Netflix svojim korisnicima nuditi od idućeg mjeseca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.