LIFESTYLE

ZASTRAŠUJUĆE ISKUSTVO Ukucajte svoju adresu i probajte preživjeti apokalipsu!

Igra 8. marta izlazi na tržište

Autor:(A. Vr.)

1.3.2016

Zamislite da teško bolesni drhtite pod dekom na parkiralištu punom šatora ispred kina koje ne prikazuje filmove.

Čujete sirene u daljini. Prošlo je pet dana otkad ste trčali na hitnu pomoć, otkad je tsunami uzrokovao propast gotovo cijelog čovječanstva i kad vas je bolničko osoblje opskrbilo samo cjepivom protiv gripe.

Ljudi su jurili po cjepiva u distribucijske centre koji su brzinski napravljeni, jer su ljekarne ostale bez ičega.

Ne, ne pričamo o nekom novom holivudskom filmu nego o Collapseu – samoprozvanom “stimulatoru propasti ljudskog društva”, koji je inspiraciju pronašao u Tom Clancyjevoj “The Division”, igri koja 8. marta izlazi na tržište, a u kojoj je svijet bačen u crnilo nakon iznenadne pandemije boginjama koja je poharala svijet.

U Divisionu, nakon pojave virusa na svjetlo dana izlaze super vojnici i postapokaliptični ratnici obučeni da samostalno uspostave red u kriznim situacijama.

No igra se nastavlja usred Manhattana, nakon što je virus sve uništio i preživjeli se u ruševinama pokušavaju izboriti za svoje mjesto. Pitanje je, što se dogodilo prije toga.

apocalypse-7-696x456

Na kompjuteru možete pogledati bronyanu kartu svojeg rodnog grada kako nestaje u u narančastoj svjetlosti koja pokazuje kako se širi zaraza i mjesto zauzima kaos. Ekplozije, razbijeno staklo, pjevanje, sirene, pucnjava…

Gradovi postaju male države kojima se širi neukrotiva smrt, dok se zračnim lukama šire virusi i panika.

Collapse će vam pružiti uvid u to kako se širi smrt i apokalipsa, nakon što upišete svoju adresu i počnete koračati cipelama nultog pacijenta. Možete i sami isprobati, ako ste spremni, to iskustvo ovdje.

No budite upozoreni da apokalipsa slijedi vrlo brzo: nestat će vakcina, počet će neredi i pljačke, pobune, financijska tržišta će doživjeti kolaps, smrt će se širiti kao kuga, policija i vojska se neće moći nositi sa situacijom i jedna za drugom će padati vlade.

Ako ste spremni na sve to, provjerite koliko dugo ćete uspjeti preživjeti, no ne nadajte se ničem duljem od mjesec dana, upozorava Time.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.