LIFESTYLE

Asus ZenFone 3: Prve informacije o specifikacijama

Novi pametni telefon možemo očekivati u maju ili junu

Autor:(D. K.)

4.3.2016

Prošla godina je za kompaniju Asus bila itekako zanimljiva i produktivna - prodaja 20 miliona pametnih telefona potaknula je ovu poznatu kompaniju da ove godine cilja i na veće brojke.

Tako su Asusova očekivanja za 2016. godinu za 10 miliona veća, što bi značilo da ove godine kompanija predviđa i očekuje prodaju najmanje 30 miliona smartfona. Hoće li u tome uspjeti? To će nam pokazati brojke na kraju godine.

Neki izvori na Tajvanu spominju kako ćemo najkasnije u maju ili junu ove godine svjedočiti predstavljanju Asus Zenfone 3 modela, koji će između ostaloga imati ugrađeni senzor otiska prsta, a tu će biti i neke vrlo dobre specifikacije. Navodno je i kompanijin generalni direktor potvrdio ove informacije.

U međuvremenu se na benchmark testiranjima pojavio uređaj kodnog naziva ASUS Z010D koji će imati veliki 5.9-inčni ekran HD rezolucije, Qualcomm Snapdragon 615 ispod haube i 3 GB RAM-a. Tu će se naći i 32 GB interne pohrane, 13 MP zadnja kamera, te 5 MP prednja selfie kamera.

Nažalost, specifikacije ranije spomenutih high-end modela još nisu otkrivene, ali očekujemo QHD ekran, zakrivljene rubove, baterije velikih kapaciteta i mnoge druge high-end značajke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.