LIFESTYLE

Zuckerberg pomoću Iron Mana predstavio tehnologiju zamjene lica!

Facebook novotarije

Autor:(A. Vr.)

11.3.2016

Ljudi, pripremite se na poplavu Facebook videa u kojima ljudi (i ne samo oni) međusobno zamijenjuju lica, piše Mashable.

U srijedu je Facebook kupio Masquerade (znanu i kao MSQRD), mobilnu aplikaciju koja vam omogućuje dodavanje živih efekata na video, ili mijenjanje vašeg lica s licem nekog drugoga.

Mark Zuckerberg je osobno najavio promjenu tako što je objavio vlastiti video sa zamjenjenim licem – animiranom maskom Iron Mana.

“Ne, nisam napravio i Iron Man odijelo. Samo koristim aplikaciju Masquerade, koja vam omogućuje stavljanje filtera u stvarnom vremenu na vaš video. A danas sam uzbuđen što mogu podijeliti sa svima vama kako se tim koji stoji iza Masqueradea pridružuje Facebooku”, kaže Zuckerberg u svom videu.

Koliko god je Iron Man cool, bilo bi puno zanimljivije da je Zuckerberg zamijenio lice s nekom pravom osobom.

“Na Facebooku ćemo moći doseći ljude u broju kao nikad prije. Za početak, donijeti ćemo našu tehnologiju korisnicima Facebooka kojih je gotovo 1.6 milijadi. Takvu količinu publike nikada nismo niti zamišljali da bi bila moguća”, napisao je na svom blogu izvršni direktor Masqueradea, Eugene Nevgen. Dodao je kako će MSQRD aplikacija ostati i dalje aktivna, a korisnici mogu očekivati da će tim i dalje “dodavati zabavne opcije”.

Ne znamo kada Facebook planira integrirati MSQRD u svoje vlastite aplikacije, ili hoće li se zamjena lica uopće pojaviti na Facebooku, ali ne bi se iznenadili da to bude uskoro.

Kupovina Masquerade tima dogodila se manje od mjesec dana nakon što je Snapchat dodao mogućnost zamjene lica, a filteri za lice te aplikacije već su legendarni. I dok to ludilo zamjene lica više pristaje luckastom Snapchatu  nego Facebooku, očito je da ni tim Zuckerberg ne želi ostati iza.

 

Taking a break from coding to welcome the MSQRD team to Facebook!

Posted by Mark Zuckerberg on 9. Mart 2016

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.