LIFESTYLE

DAJU FERRARI ZA POBJEDU Kinezi pokušavaju motivisati svoje igrače na sve moguće načine

Kineska regija nije spremna odustati u borbi protiv Zapada

Autor:(A. Vr.)

16.3.2016

Kineska regija nije spremna odustati u borbi protiv Zapada, uprkos tome što je prošle godine izgubila u svim susretima Warcraftove igre Heardstone, pišeGosu Gamers.

Početkom prošle godine izvršni je direktor kompanije NetEase objavio nevjerovatnu nagradu za dobitnika turnira. Želeći dodatno motivisati svoj sunarodnjake, ponudio je najnoviji Ferrari onom kineskom igraču koji uspije poraziti Evropljane u drugom izdanju turnira Evropa vs. Kina.

Šesnaest igrača, po osam iz svake regije, stiglo je u Hangzhou prošlog marta. Za Kinu, bila je to prilika da napokon prekine crnu seriju gubitaka od Zapadnjaka, dok je Evropljanima pružala mogućnost da dokažu kako su na samome vrhu Heartstone scene.

No gosti su bili bolji, i na kraju se u finalu vodila borba između Ukrajinca Aleksandra ‘Kolenta’ Marša i Grka Apostolosa ‘Hawkeye’ Karaiskosa. Pobijedio je Ukrajinac, a niko nije dobio Ferrarija jer Kinezi nisu ni stigli do finala.

Osam najboljih igrača iz proljetne Super Lige (kineski ekvivalent HTC turnirima u drugim regijama) sudjalovat će u CN vs. EU #3.

Na Kinezima je veliki pritisak: prošle je godine najuspješniji kineski igrač Xieyu “TiddlerCelestial” Wang prozvao svoje sunarodnjake zbog nedostatka profesionalizma u vježbanju u usporedbi sa Zapadom, tvrdeći kako će Kina ponovo izgubiti u turniru direktnih ogleda.

Štoviše, ta je regija izgubila sva pojedinačna sučeljavanja, a na turnirima HWC 2015. i WCA 2015. nije uspjela doći niti do polufinala.

Još uvijek nema službenih informacija koje će nagrade dobiti osim Ferrarija ako opet pobijedi evropski igrač, prenosi tehnoklik.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.