LIFESTYLE

Naredno prvenstvo svijeta u bacanju mobitela s ramena u Finskoj

Organizatori već odredili datum

(Aj. B.)

28.3.2016

Finska je zemlja koja je u tehnološkom svijetu poznata po Nokiji, no manje je poznato da se u toj zemlji redovno održava Svjetsko prvenstvo u bacanju mobitela.

Navedena aktivnost u Finskoj se smatra službenim nacionalnim sportom, a ima dvojaku funkciju. Cilj je prvenstveno organizirati zabavno sportsko natjecanje na kojem će se okupiti svi uzrasti, dok je drugi cilj ekološki. Naime, organizatori natjecanja stavljaju veliki naglasak na recikliranje mobilnih uređaja, prenosi Bug.hr.

Nakon velikog uspjeha takmičenja ove godine, organizator je objavio da će naredno prevnestvo biti održano 11. marta u gradiću Savonlinna na jugoistoku Finske. Prvenstvo svijeta u bacanju mobitela održava se od 2000. godine.

Natjecatelji neće smjeti ponijeti vlastite mobilne uređaja, već će moći odabrati između uređaja koje im ponude organizatori natjecanja na licu mjesta. Prvenstvo će imati četiri različite kategorije natjecanja: originalna tehnika (jednostavno bacanje mobitela s ramena), slobodna tehnika (ocjenjuje se estetika i koreografija pri bacanju mobitela), timsko natjecanje te natjecanje za mlađe uzraste (za djecu do 12 godina).

Prilikom prijave za natjecanje potrebno je platiti određeni iznos, individualni natjecatelji plaćaju 11 američkih dolara, timovi 30 američkih dolara, a djeca 5,5 američkih dolara.

Sa prvenstva 2007. godine

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.