LIFESTYLE

OTKRIVENE SPECIFIKACIJE: OnePlus 3 na AnTuTu benchmarku

Zanimljiv flagship pametni telefon

(D. K.)

30.3.2016

Vjerovatno svi znate za mlađahnu kinesku kompaniju OnePlus koja do sada nije predstavila mnogo pametnih telefona, ali je zato uoči svakog predstavljanja podigla veliku medijsku prašinu.

Bio je tu OnePlus One, te OnePlus 2 model sa svojim pomalo zloglasnim sistemom kupovanja putem pozivnice, pa se iskreno nadamo kako će ovaj put kompanija reći zbogom takvom lošem sistemu prodaje. No, vratimo se na očekivani OnePlus 3 model koji bi, prema najnovijim internetskim šuškanjima, trebao biti službeno predstavljen u Pekingu i to već 7. aprila.

Zahvaljujući AnTuTu benchmarku otkriveno je i koje bi se specifikacije trebale naći na ovom pametnom telefonu.

OnePlus 3 sa brojem modela A3000 bi tako trebao doći sa 5.5-inčnim ekranom FHD (1.080x1.920 piksela) rezolucije, zatim sa najnovijim Qualcomm Snapdragon 820 flagship procesorom, te Adreno 530 grafikom. Korisnicima će na raspolaganju navodno biti i izdašnih 4 GB radne, te 32 GB interne memorije za koju se ne zna hoće li biti proširiva.

Naravno, radit će na najnovijem Android 6.0.1 Marshmallow operativnom sistemu povrh kojeg se nalazi OxygenOS korisničko sučelje. Ni kombinacija kamera ne zvuči loše; zadnja kamera sa senzorom od 16 MP, te prednja selfie kamera sa senzorom od 8 MP.

Sve u svemu, ukoliko su ove informacije zaista tačne, tada ćemo uskoro vidjeti još jedan zanimljivi flagship pametni telefon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.