LIFESTYLE

Teslin električni auto za mase već naručilo 130.000 ljudi

Elon Musk predstavio novi model

Autor:Agencije

1.4.2016

Elon Musk je noćas prikazao sljedeći automobil svog Tesla Motorsa za koji se nadaju da će biti popularan među običnim građanima, a ako je suditi po redovima ispred Teslinih salona na dobrom su putu. Iako će proizvodnja krenuti sljedeće godine, Model 3 već je naručilo više od 130.000 kupaca, prenose agencije.

Kompanija je u Hawthorneu prikazala prototip automobila te su uz početak proizvodnje za sljedeću godinu najavili i da će automobil stajati 35.000 dolara (oko 231.000 kuna). Imat će mjesta za petero putnika, najbolje sigurnosne ocjene i doseg od 345 kilometara na jedno punjenje.

Iako neće biti impresivnih karakteristika kao veći Model S, "trojka" će zasigurno nuditi performanse koje su više nego dovoljne većini kupaca. Do 100 km/h ubrzat će za manje od šest sekundi, a na predstavljanju prototipa odmah su nudili probne vožnje kako bi se ljudi mogli uvjeriti.

Linije automobila podsjećaju na veći Model S, što bi trebao biti mamac brojnim kupcima, dolazi s panoramskim krovom, a zanimljiv je detalj na prednjem kraju. Na mjestu rešetke nalazi se samo metal. Kao i kod većeg Modela S, prtljažni prostor je sprijeda i straga, a Model 3 također ima veliki ekran na sredini kontrolne ploče, iako je nešto manji nego kod Modela S.

Do početka proizvodnje i prodaje možemo očekivati i da ćemo doznati puno više detalja, a također se može očekivati i da će Model 3 biti dostupan u puno više verzija s različitim rasponom cijena. Uspjeh ovog automobila bit će ključan u planu Tesle da 2020. prodaju 500.000 automobila godišnje. No, na tom putu ih čeka i sve žešća konkurencija. General Motors je već najavio Bolt koji stiže ove godine s približno istim dosegom i cijenom, a Nissan je najavio i novu generaciju Leafa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.