LIFESTYLE

Xiaomi napravio tablet koji se pretvara u Transformera

Kineski proizvođač mobilnih gadgeta udružio se s proizvođačem igračaka

(D. K.)

6.4.2016

Ljubitelji Transformers franšize vjerovatno znaju da osim robota koji se transfomiraju iz automobila, kamiona i drugih vozila, postoji i momak pod nazivom Soundwave, koji ima sposobnost transformisanja u rekorder na mikrokazete.

Poznati kineski proizvođač mobilnih gadgeta Xiaomi udružio se s proizvođačem igračaka Hasbrom, kako bi na tržište doveli Soundwave transformera koji se u robota pretvara iz imitacije Xiaomi Mi Pad 2 tableta. Projekt se finansira crowdfundingom, a Xiaomijev potpredsjednik internacionalne divizije Hugo Barra na Facebooku je izjavio da su se potrudili da igračka po svojoj veličini, bojama i detaljima odgovara pravom 7-inčnom Mi Pad 2 tabletu.

Inženjeri odjela za istraživanje i razvoj Xiaomija ovom su projektu pristupili vrlo ozbiljno, pa su napravili vrlo zanimljivu igračku koja će ponuditi puno zabave u pretvaranju tableta u transformera, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Mada bi bilo jako zgodno kada biste ovaj tablet mogli koristiti kao Mi Pad 2, radi se isključivo o igrački s kojom ne možete ništa drugo osim izrade Soundwave transformera, no Xiaomiju vjerovatno predstavlja dobar marketinški gadget za promociju svojih gadgeta.

Cijena "tableta" iznosi 26 dolara, a ukoliko crowdfunding kampanja bude uspješna, počet će se isporučivati u maju ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.