LIFESTYLE

HAUWEI SE PREDOMISLIO Stižu mobiteli s 2K displejom

Ranije tvrdili da je to nepotrebno

(Aj. B.)

25.4.2016

Zadnje dvije godine Huaweijev stav je kako su 2K displej na mobitelima nepotrebni jer ljudsko oko ne primijeti razliku između FHD i 2K rezolucije te da takvi displeji samo bespotrebno podižu cijenu uređaja i dodatno crpe bateriju. No kako je VR tehnologija zakucala na vrata, i stav kompanije, odnosno njezinog izvršnog direktora Richarda Yua se bitno promijenio, prenosi Bug.hr.

Štaviše, Richard Yu je čak najavio kako će njihov idući mobitel imati displej 2K rezolucije. Glavni razlog ovakvog zaokreta leži u tome što trenutno niti jedan Huaweijev uređaj nije u mogućnosti ponuditi podršku za VR tehnologiju, jer svi od reda imaju displeje do FHD rezolucije.

Jedini mobitel koji je proizveo Huawei, a koji ima 2K displej je Nexus 6P, ali on se ionako više dovodi u vezu s Googleom nego li s Huaweijem. Richard Yu je ovu izjavu dao putem kineske društvene mreže Weibo naglasivši još jednom kako on osobno prošle godine ne bi nabavio mobitel s 2K displejom, ali da će njegov idući svakako imati takav displeji jer i on voli VR.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.