LIFESTYLE

Prizori koje GoPro kamerice donose iz svemira oduzimaju dah

Snimanje u ekstremnim uvjetima

Redakcija

11.5.2016

GoPro kamerice se reklamiraju uglavnom za ljubitelje ekstremnih sportova, no teško da postoji nešto ekstremnije od lansiranja u svemir i ateriranja na tlo nakon toga. 5. novembra prošle godine Aerospace Inc. je montirao nekoliko ovih video kamerica na testnu raketu, a od prizora poput odvajanja tereta od rakete jednostavno zastaje dah.

U lanjskoj misiji Aerospace Inc. je SL-10 raketu visine šest metara lansirao na visinu od 121 kilometar, uz maksimalnu brzinu od 6115km/h. Misija je bila testirati Maraia kapsulu s korisnim teretom na aerodinamiku te stabilnost povratka tereta natrag na Zemlju, prenosi tportal.



Filmić dolazi u ponešto nezahvalnom trenutku za kompaniju kojoj je osnovni proizvod Hero serija akcijskih kamerica. Naime, već neko vrijeme kompanija bilježi trend pada prodaje i upravo je ostvarila pad prihoda od gotovo 50 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Investitori se nadaju kako će sljedeći model, Hero 5, stabilizirati tržište do dolaska sljedećeg proizvoda kompanije (bespilotna letjelica).

Do tada, ovakvi promo radovi samo mogu svjedočiti kvaliteti snimki koje ova minijaturna čuda mogu snimiti: 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.