LIFESTYLE

Microsoft ograničio veličinu datoteka koje se mogu poslati putem Skypea

Razočaravajuća vijest za korisnike

(D. K.)

24.5.2016

Microsoft je u svoju aplikaciju za video pozive i razmjenu poruka Skype dodao jedno novo ograničenje. Naime, od sada je ograničena veličina datoteka koju korisnici smiju poslati putem Skypea, pa veličina svake pojedinačne datoteke smije iznositi maksimalno 100 MB.

Ako pokušate poslati datoteku čija veličina iznosi više od 100 MB, Skype će javiti grešku i datoteka neće biti poslana. Problem ograničenja može se zaobići uploadanjem datoteka na servis za pohranu podataka u oblaku kao što je, na primjer, Microsoftov vlastiti OneDrive servis ili jednostavno prevelike datoteke podijeliti na više manjih datoteka.

Osim navedenog ograničenja, poprilično tiho uvedene su i neke nove mogućnosti kao što je sinhronizacija kroz različite uređaje, pri čemu su poslane datoteke odmah nakon slanja dostupne i na mobilnim uređaja.

U slučaju nestanka internet konekcije, dodana je mogućnost da se nakon povratka pristupa internetu automatski nastavi prethodno prekinuto slanje datoteka. Na kraju, nakon slanja, datoteke su dostupne za preuzimanje tokom idućih 30 dana, nakon čega se umjesto mogućnosti preuzimanja datoteka javlja poruka da datoteka više nije dostupna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.