LIFESTYLE

GLASINE: iPhone 7 Plus dolazi s dvostrukom kamerom i 3 GB RAM-a

Na tržištu do kraja godine

Redakcija

7.6.2016

Iako se spekulisalo da novi model Apple, iPhone 7 se neće bitno mijenjati u odosu na prethodni u javnost je dospio dokument koji otkriva dizajn za sljedeći model te pokazuje da će biti nekoliko značajnih razlika.

Pretpostavlja se da novi model neće imati džek za slušalice, što je potez koji bi potencijalno mogao dovesti do negativne reakcije od kupaca.

Novi iPhone prema novim podacima će imati "Dual Cameru" što bi moglo značiti veliku nadogradnju, kao i "pametni konektor ", koji se može koristiti za napajanje pribora.

Ipak, dvostruka kamera će se navodno naći samo na 5,5-inčnom modelu, odnosno na iPhoneu 7 Plus, koji bi zbog zahtjevne aplikacije kamere trebao sadržavati 3 GB RAM-a. Manji, 4,7-inčni iPhone 7 bi trebao zadržati običnu iSight kameru i 2 GB RAM-a.

U međuvremenu se moglo čuti i da će novi iPhone 7 biti istih dimenzija i prethodnik, što znači da ne treba očekivati velike promjene u dizajnu. Apple do kraja godine na tržište plasirati 20 do 30 miliona iPhonea 7 Plus s dvostrukim kamerama.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.