LIFESTYLE

Nvidia objavila evropske cijene za GTX 1060

Poznata kompanija predstavila najslabiju grafičku karticu iz 10x serije

(D. K.)

10.7.2016

Nvidia je nedavno predstavila svoju najslabiju grafičku karticu iz 10x serije – GeForce GTX 1060, koja je tu kako bi parirala AMD-ovom Radeonu RX 480. Prilikom predstavljanja odmah je napomenuta i cijena za američko tržište 249 USD za "obični", te 299 USD za Founders Edition model.

No, kako znamo iz dugogodišnjeg iskustva, evropski kupci u najboljem slučaju mogu računati na iste brojke uz zamjenu valuta iz USD u eure. No, ne i ovaj put – prema Nvidijinim planovima GTX 1060 će biti još ponešto skuplji za Evropljane.

Naime, obični model kakav će nuditi Nvidijini partneri – ASUS, EVGA, Gainward, Galax, Gigabyte, MSI, Palit, PNY i Zotac koštat će 279 eura. Nvidijin Founders Edition model bit će također skuplji i njegova će cijena na evropskom tržištu iznositi 319 eura (Njemačka i Francuska), te 275 funti u Velikoj Britaniji.

Founders Edition model moći će se kupiti isključivo na tržištu Njemačke, Velike Britanije i Francuske, te naravno u Nvidijinoj online trgovini. Kada se uzmu u obzir kursne razlike, Evropljani će "običnu" GTX-icu 1060 platiti oko stotinjak KM više nego Amerikanci, a Founders Edition oko 85 KM više i to bez uračunate marže domaćih trgovaca.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.