LIFESTYLE

Mobilno pretraživanje dobija prioritet na Google pretraživaču

Nova prilagodba Googleovih algoritama

(D. K.)

16.10.2016

Google već neko vrijeme konstantno stavlja akcenat na dva parametra kada je u pitanju njihov pretraživački servis.

Prvo, stranice koje imaju HTTPS protokol uvijek će dobiti prednost u odnosu na konkuretne koje nemaju sigurnosne ceriftikate, a drugo, sve web stranice koje su prilagođene pregledu na mobilnim uređajima također su u prednosti.

Ipak, nova prilagodba Googleovih algoritama potvrđuje kako je mobilni web sve više u fokusu, ne samo korisnika, nego i najvećih igrača, što Google nesumnjivo jeste. Tako se pojavila vijest kako će u narednih nekoliko mjeseci Google u potpunosti odvojiti indeksiranje na mobilnim uređajima u odnosu na kompjutere.

U praksi to znači kako Google priprema dvije u potpunosti odvojene tražilice i njihove indekse. Jedna će, kao i do sada, "opsluživati" one koji informacije na Googleu traže preko dekstop računara, a druga će biti namijenjena isključivo korisnicima mobilnih uređaja.

Važno je istaknuti da će mobilni indeks imati apsolutni prioritet, dakle korisnici koji će informacije na Googleu tražiti putem mobitela dobit će relevantnije i svježije rezultate, piše portal Zimo.hr.

Detalji za sada nisu poznati, ali nema nikakvih dvojbi kako će ovaj potez Googlea uvelike promijeniti i način korištenja interneta, ali i izradu samih web stranica, jer će developeri, ako već nisu, morati sve više davati naglasak na mobilno...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.