LIFESTYLE

LG G5 uskoro dobija nadogradnju na Android 7.0

Popularna kompanija na pametan način privlači korisnike

(D. K.)

11.11.2016

Svi znamo da LG među prvima nadograđuje svoje uređaje na novi Android. LG V20 je čak prije Pixel smartfona prvi imao Android 7.0 Nougat. Sada je vrijeme da i ostali smartfoni iz LG-eve porodice dobiju nadogradnju na novi Android OS.

U Južnoj Koreji je LG već započeo nadogradnju G5 smartfona na Android 7.0. Ovo je dobar znak i ubrzo će i na ostala tržišta stići nova nadogradnja na G5 smartfon.

Od kada je izašao LG G5, uvijek je među prvima dobivao nove mogućnosti preko netom puštenog Android OS-a. Među prvima je imao pretragu unutar aplikacija, podršku za “multi-window“, “pametne“ obavijesti, raznu personalizaciju…

LG na pametan način privlači korisnike nudeći im najnovija ažuriranja. Oni barem mjesec-dva prije konkurencije izbaci novu nadogradnju, a sjetimo se samo glasina da će Samsungovi smartfoni tek u februaru dobiti Android 7.0, što većinu vlasnika ostalih smartfona frustrira, a LG dobiva na važnosti.

Po posljednjim glasinama, novi LG G6 će biti jako dobar uređaj, a ako uz to još dodamo redovne nadogradnje OS-a koje dolaze prije konkurencije, vjerujemo da će LG postati jedan od važnijih igrača na tržištu sljedeće godine, prenosi portal Racunalo.com.

Trenutno je dolazak Androida 7.0 Nougat potvrđen samo za LG G5 i ne zna se kada će biti dostupan na G4, ali znamo po glasinama da će čak i LG G3 dobiti ovu nadogradnju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.