LIFESTYLE

Samsung bi mogao krenuti s korištenjem solid-state baterija u mobitelima

Piše: Avaz.ba

19.7.2017

Samsung je naučio na teži način kako može izgledati situacija u kojoj se na tržište plasiraju uređaji koji nisu prošli sve potrebne testove. Naravno, radi se o Galaxy Note 7 iz prošle godine.

Sada najavljuju da bi Samsung mogao imati solid-state baterije (SSB), koje bi zamijenile postojeće litij-ionske baterije te ih nadmašile u vijeku trajanja, ali i sigurnosti. Tome je tako jer Li-ion baterije još uvijek sadrže tekućinu pa su samim time sklonije eksplozijama pod naporom. 

Ove SSB na kojima se trenutno radi nemaju tekućinu, načinjene su od krutih (eng., solid) elektrolita i bez obzira na doticaj sa zrakom ili vodom, ne mogu se zapaliti niti eksplodirati. Uz sve to, ova vrsta baterija bi se mogla proizvoditi znatno brže no Li-ion baterije pa bi proizvođačima taj detalj također mogao biti vrlo koristan u cijeloj priči.

- Vjerujemo da bismo za godinu ili dvije mogli završiti s razvojem i testiranjem te polako početi s implementacijom na tržište, naglasili su u Samsungu na pitanje o tome kad bi se solid-state baterije mogle naći u mobilnim uređajima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.