LIFESTYLE

Jesensko ažuriranje Windowsa 10 stiže 17. oktobra

Avaz.ba

5.9.2017

Microsoft je još prije nekoliko mjeseci najavio da će Fall Creators Update, velika redovna nadogradnja Windowsa 10, do korisnika svoj put početi tražiti tokom jeseni – odatle joj i ime – a sada su potvrdili i tačan datum. Početak distribucije ove nadogradnje bit će utorak, 17. oktobar.

Fall Creators Update ima nekoliko noviteta koji do sada ne postoje u Windowsima. Prije svega tu je podrška za nekolicinu naglavnih setova za virtualnu i pomiješanu stvarnost, na što su u Microsoftu zaista stavili velik naglasak. Nadalje, bit će tu i svojevrsna nova inkarnacija Movie Makera, aplikacije koje nema u sadašnjim Windowsima – Story Remix. Ovaj program namijenjen je početnicima a služi za laku izradu video zapisa.

Podsjećamo, Fall Creators Update uklonit će popularni Paint i preseliti ga na Windows Store, a ažurirani će Windowsi 10 od jeseni donijeti i bolju integraciju s OneDriveom, poboljšanu Cortanu, te "putovanje kroz vrijeme", opciju koja će omogućiti skok unazad na staru verziju bilo kojeg dokumenta.

Sve što treba učiniti kako biste dobili ovu nadogradnju jest – pričekati da vam je Windowsi 10 "pokupe" sa servera kada za to dođe vrijeme.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.