LIFESTYLE

Top 5 načina na koje možemo snimati fotografije mobitelom

Avaz.ba

16.9.2017

Mobiteli su skoro svima od nas postali glavni ili čak jedini fotoaparat u kućanstvu. Uz nas su uvijek, a jednostavno možemo odmah podijeliti fotografije s prijateljima i ukućanima. No ipak često ne iskoristimo priliku da snimimo najbolju fotografiju što možemo ili koristimo samo jedan način snimanja fotografija.

Najpopularniji i najjednostavniji je snimanje klasičnim okidačem. To je ono što svi znamo automatski, ali i na taj način možemo snimati kvalitetnije. Kako bi snimili što mirniju fotografiju jednom rukom možete držati telefon, a drugim lagano dotaknuti ekran. Mnogi telefoni imaju opciju i da dodir na bilo koji dio ekrana snimi fotografiju.

Dok neki mobiteli imaju zasebnu tipku za okidanje fotografija, jednako će dobro poslužiti i tipke za glasnoće, a one mogu biti praktične kad snimate iz neugodnih pozicija ili ako morate spustiti mobitel jako nisko. Vaše slušalice također mogu poslužiti za snimanje fotografija jer većinom dolaze s tipkama za glasnoću na sebi, a mogu biti praktične ako snimate u pokretu ili kao odlično pomagalo pri snimanju fotografija sa stativom jer na taj način osiguravate mirnu fotografiju. Jednako mirnu fotografiju dobit ćete i pomoću raznih Bluetooth okidača. Oni često dolaze sa selfie stickovima, a nakon što ih uparite kao bilo koji zvučnik dobit ćete odličan dodatak za snimanje grupnih fotografija ili situacija gdje mobitel možda i nije odmah pri vašoj ruci.

HTC je na svom ovogodišnjem top modelu U11 predstavio Edge Sense, sustav koji preko senzora u rubovima uređaja omogućuje da stiskom telefona obavite razne akcije, pa tako i snimite fotografiju kratkim stiskom ili ako tako isprogramirate, dugim pritiskom možete snimiti selfie. Ovo se pokazalo iznimno praktičnim kad želite brzo snimiti neku situaciju. Slično ovome su i razne geste koje imaju brojni telefoni koji omogućuju da snimite fotografiju smiješkom ili podizanjem ruke.

Koji je vama najdraži način snimanja fotografija?


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.