LIFESTYLE

Stiže novi Huaweijev telefon sa 4 kamere

Avaz.ba

22.9.2017

Uskoro stižu tri nova Huawei Mate 10 telefona, a model Mate 10 Lite trebao bi imati čak četiri kamere – dvije sa stražnje strane i dvije s prednje strane telefona. 

Nakon Samsunga i Applea koji su u avgustu i septembru predstavili nove top modele pametnih telefona, oktobar je rezerviran za novitete iz Googlea i Huaweija, kompanije koja je nedavno prestigla Apple i postala druga najveća mobilna kompanija na tržištu. 

O pametnim telefonima, kao i ostalom hardveru kojeg će Google predstaviti 4. oktobra znamo već gotovo sve, a posljednjih dana objavljene su i informacije o nadolazećim modelima Huawei Mate pametnih telefona. Zanimljivo, iz Huaweija su još u julu najavili kako će Mate 10 biti napredniji telefon od novog iPhonea (iako tada, naravno, iPhone nije bio predstavljen), a ova kompanija predstavit će tri modela ovog uređaja – Mate 10, Mate 10 Pro i Mate 10 Lite. 

Glasine o ovim uređajima već neko vrijeme kruže internetom, a posljednje informacije koje je objavio Evan Blas kažu kako će Mate 10 Lite imati čak četiri kamere – dvije sa stražnje i dvije s prednje strane.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.