LIFESTYLE

Uber istrajan u borbi za licencu u Londonu

Avaz.ba

25.9.2017

Otkako je objavljeno da Uberu nije produžena licenca za rad u Londonu, ova tema ne silazi s naslovnica britanskih, ali i evropskih medija. Agencija Transport for London (TfL) za sada ostaje pri tome da Uber ne smije nastaviti poslovati u britanskoj prijestolnici nakon kraja ovog mjeseca, no iz Ubera su najavili žalbu kako bi "na sudu obranili pravo na rad svojim vozačima te milijunima klijenata dali pravo na izbor."

U svrhu preokretanja odluke TfL-a Uber je pokrenuo opsežnu pravnu i PR akciju, vršeći velik pritisak na ovu agenciju. Na stranici Change.org su pokrenuli i peticiju protiv ukidanja licence i zatražili od građana da je potpišu – što je preko vikenda učinilo njih preko 730.000, tražeći od regulatora da razmotre sve prednosti koje Uber donosi u sustav prijevoza u Londonu.

Dodatno, iz Ubera su javno saopštili i kako im nije u potpunosti jasno zašto im licenca nije produžena. Naime, TfL je u odluci naveo da kompanija "nije sposobna jamčiti sigurnost" i kao takva ne zadovoljava uvjete za rad u Londonu. Predstavnici kompanije najavili su da će se sastati s predstavnicima TfL-a kako bi pokušali razumjeti oko čega su zabrinuti, i da bi u konačnici zadovoljili uvjete potrebne za produženje trajanja licence.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.