LIFESTYLE

BiH prednjači u vrhunskim izumima: Tehnološke inovacije nastale u našoj državi

( Ilustracija)

J. B.

26.9.2017

Kada razmišljate o Bosni i Hercegovini ono što vam prvo naumpadne sigurno nisu tehnološke startup kompanije. 

Ipak, mladi i ambiciozni preduzetnici iz naše države dokazuju da prednjačimo u vrhunskim izumima koji će uveliko olakšati svakodnevnicu. 

Ovo su najbolje i najzanimljivije male kompanije pokrenute u 2017. godini na koje trebate obratiti pažnju.

Koola

Koola-ova pametna CRM platforma povezuje automobile sa kupcima putem integriranog hardverskog/ softverskog rješenja. Rješenje omogućava prodajnim i servisnim centrima da pregledaju mogućnosti pružanja usluga i obaveštavaju kupaca o ozbiljnim problemima i potrebnim uslugama.


Printheos

Printheos je online prodavnica i aplikacija za upravljanje poslovanjem štamparija. Rješenje daje tradicionalnim štamparijama inovativnu soluciju za digitalizaciju operacija.

Bookvar

Bookvar nudi različite kurseve na bosanskom jeziku, od kojih su mnogi besplatni. Platforma također omogućava stručnjacima iz predmeta da kreiraju i promoviraju svoje kurseve.

Amplius

Kompanija iz Mostara kreirala je Amplius Rubico privjesak, odnosno uređaj koji osigurava da korisnici mobilnih telefona nikada ne ostanu bez baterije ili memorije.

Kliker

Kliker je besplatna platforma koja korisnicima omogućava pregled trenutnih ponuda u bankarstvu, osiguranju i telekomunikacijama. Korisnici mogu da ocjenjuju jedni druge, daju povratne informacije, kao i pronalaze članke vezane za ove teme.

Giikly

Giiklyovo omogućava djeci da steknu nova znanja i vještine kroz kreativne vježbe. Njihov moto je - "Zabavom do znanja".

Zdraviji.ba

Zdraviji.ba je internet stranica koja povezuje pacijente sa velikom bazom podataka o ljekarima, medicinskim ustanovama, apotekama, kao i specijaliziranim medicinskim osobama. Platforma također povezuje pacijente sa ljekarima i nudi sistem ocjenjivanja zajednice.

VRET

VRET odnosno terapija kroz izloženost virtuelnoj stvarnosti.

Ovaj izum je softversko rješenje koje pomaže ljudima da prevaziđu svoje strahove i liječe mentalne bolesti koristeći virtuelnu stvarnost.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.