LIFESTYLE

Ako želite da vam telefon traje, uradite ovo svaki dan

Avaz.ba

29.9.2017

Da bi telefon bio rasterećen i da bi radio bolje potrebno je jednu stvar uraditi svaki dan, nekad i više puta.

Svakodnevno korištenje aplikacija, instalacija novih, preuzimanje fajova, igranje igara, surfovanje netom, prijem SMS poruka i sve ostalo što radite na telefonu, posebno Android, ostavlja tragove u memoriji uređaja i otežava njegovo korištenje. Da bi telefon radio rasterećeno i kvalitetnije potrebno je svakog dana izvršiti resetovanje, kako bi se riješili problemi sa zakrčenjem koji mogu nastati na svim tipovima uređaja - povoljnim ili skupljim.

Recimo LG na svom najnovijem modelu, koji nam je upravo na testu LG Q6, savetuje da se često vrši restartovanje uređaja, kako bi se on održao „svježim“ i „ornim“ za rad. LG kompanija, također, savjetuje da se koristi fabrički ugrađene aplikacije za održavanje telefona u dobroj kondiciji (u ovom slučaju Smart Doctor), koji vrše optimizaciju rada uređaja.

Dobro je znati da i aplikacije koje ne koristite, kao i one koje čak i izbrišete s telefona i dalje u nekim slučajevima koriste memoriju i druge resurse uređaja, zbog čega bi redovno trebalo resetovati uređaj sa Android operativnim sistemom, piše "Mondo".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.