LIFESTYLE

Novi Xiaomi Redmi Note 5 renderi pokazuju skladan dizajn telefona

Avaz.ba

2.10.2017

Xiaomi Redmi Note 5 se nije pojavio previše puta u procurjelim informacijaam i fotografijama, a novi set rendera možda ukazuje na to da kineski proizvođač planira da donese malo veću vrijednost u Redmi liniju, dodavanjem dvije kamere na poleđinu uređaja.

Treba istaći da nove fotografije ne izgledaju gotovo upošte slično prvim (i jedinim) fotografijama koje su ranije do sada procurjele, a i izvori od kojih potiču nije preterano poznati, tako da treba s rezervom uzeti fotografije koje ovih dana kruže IT medijima.

U svakom slučaju, na poleđini Xiaomi Redmi Note 5 ima 16MP glavnu kameru i 5MP sekundarni senzor. S prednje strane se nalazi 5.5-inčni Full HD panel, koji djeluje kao da ima minimalne okvire s lijeve i desne strane.

Očekuje se da će telefon imati metalni, jednodjelni dizajn, centrirani senzor otiska prsta na poleđini, kapacitivne tastere za navigaciju, 3.5mm priključak i IR senzor.

Očekuje se izbor između Snapdragon 630 i Snapdragon 660 čipseta, uz 3GB ili 4GB RAM-a i 32GB ili 64GB skladišnog prostora. Sve će napajati batrija od 3790mAh sa QuickCharge 3.0 podrškom. Tu je i 13MP prednja kamera i Type-C port.

Predviđene cijene dolazećih verzija Xiaomi Redmi Note 5 telefona su sljedeće:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.