LIFESTYLE

Samsung će zarađivati više od iPhone X nego od Galaxy S8 telefona

Avaz.ba

3.10.2017

Samsung ima neke od najboljih premijum telefona na tržištu, u formi Galaxy S8, Galaxy S8+ i novog Galaxy Note8 fableta. S druge strane, Apple tek što je na tržište plasirao nove iPhone 8 i iPhone 8+ modele, dok se uskoro očekuje i iPhone X.

Trenutno, Samsung je jedina kompanija koja je sposobna za proizvodnju dovoljne količine OLED displeja, NAND flash i DRAM-a u količinama koje su kompaniji Apple potrebne da počne sa masovnom prodajom svog premijum iPhone-a.

Sve ovo donosi ogroman profit južnokorejskoj kompaniji, a Wall Street Journal izvještava da velike narudžbine značajno poboljšavaju poslovanje Samsungovih divizija koje proizvode komponente, što će na kraju iznositi oko 35% ukupne Samsungove zarade.

Analitička kompanija Counterpoint sugeriše da će Apple prodati oko 130 miliona iPhone X modela u 20 msjeci nakon debitovanja uređaja. Ukoliko Samsung zarađuje oko 110 dolara (procjenjeno) na djelovima koje obezbeđuje za iPhone, to bi kompaniji obezbedilo zaradu od 14,3 milijardi dolara. Ista firma procjenjuje da Samsung na Galaxy S8 modelu može da zaradi 10,1 milijardu dolara u narednih 20 mjeseci, tokom kojih bi trebalo da proda oko 50 miliona Galaxy S8 telefona. Ovo je za četiri milijarde dolara manje nego što bi kompanija trebalo da zaradi od prodaje iPhone X modela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.