LIFESTYLE

U manje od mjesec dana od izlaska iOS-a 11, Apple izbacio i drugu nadogradnju

Avaz.ba

4.10.2017

Nedugo nakon što je Apple 19. septembra pustio u opticaj novu nadogradnju iOS-a – iOS 11, a korisnici koji su požurili nadograditi svoje mobilne uređaje počeli su Appleu prijavljivati i prve probleme. Kako bi ih ispravio (barem dio njih), Apple je sedam dana nakon pustio u opticaj i prvu nadogradnju – iOS 11.0.1.

Dotična je ispravila nekoliko problema, ali čini se ne i sve, jer nekoliko dana nakon prve, Apple izbacuje i drugu manju nadogradnju čime je iOS podignut na nivo 11.0.2. Kako stoji u samom opisu i ova ispravlja nekolicinu iritantnih problema.

Iako je preuzimanje nadogradnje preporučljivo svim korisnicima s podržanim uređajima, istu bi najprije trebali preuzeti vlasnici novih iPhonea 8 i 8 Plus jer ispravlja bug koji je uzrokovao pucketanje u zvučniku tijekom telefonskih poziva. Apple je ispravio i bug uslijed kojega su pojedine fotografije bile skrivene i time nedostupne unutar galerije. Treći izdvojeni podatak o riješenim bugovima odnosi se na privitke koji se u pojedinim slučajevima kriptiranih (S/MIME) mailova nisu mogli otvoriti.

Nova nadogradnja je dostupna za sve podržane modele iPhonea i iPada OTA putem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.