LIFESTYLE

Google Clips je kamera koja koristi AI za automatsko fotografisanje i snimanje

Avaz.ba

5.10.2017

Pored Pixel telefona i Home uređaja, Google je na svom događaju predstavio i nekoliko iznenađenja. Među njima je i Google Clips kamera, koja koristi vještačku inteligenciju (AI) kako bi bilježila intimne momente koje korisnik nije u mogućnosti da "uhvati" u datom trenutku.

Kamera je kreirana kako bi snimila video bez zvuka sa licima i ljubimcima koje prepoznaje. Kako je pokazano u demonstraciji tokom prezentacije, Google Clips je namjenjen prije svega roditeljima i vlasnicima ljubimaca koji ne žele da propuste dragocjene momente sa njima.

Snimljeni sadržaj je moguće eksportovati kao video, fotografiju ili GIF. Kamera dolazi u dvobojnoj bijeloj i tirkiznoj varijanti, sa baterijom koja omogućava tri sata neprekidnog korišćenja. Google Clips posjeduje 12MP senzor i 130-stepeni objektiv. Tu je i 16GB interne memorije.

Kamera je trenutno kompatibilna sa Pixel telefonima, Iphone 8 i 8 Plus modelima, kao i Samsung Galaxy S7 i S8 telefonima. Google Clips kamera će biti dostupna po cijeni od 249 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.