LIFESTYLE

Skype za Android stigao do milijarde

Avaz.ba

26.10.2017

Microsoft je sada već davne 2011. godine za kupnju Skypea izdvojio nemalih 8,5 milijardi američkih dolara. Tokom vremena dotični servis za VOIP komunikaciju je u više navrata nadograđivan novim mogućnostima, a povremeno je prolazio i kroz potpuni redizajn.

Podsjetimo, jedna od većih nadogradnji stigla je sredinom jula 2016. godine kada je Microsoft ničim izazvan odlučio predstaviti novu inačicu Skypea za Linux. Godinu dana kasnije stigao je i redizajn za korisnike Android inačice, a nedugo potom je najavljen skori dolazak redizajniranog Skypea i na desktop (Windows).

Također jedne od zadnjih nadogradnji donijele su podršku za PayPal i teme, a kako javljaju sami korisnici Skype sada i bolje funkcionira s drugim aplikacija s kojima može dijeliti fotografije i poveznice na drugi sadržaj.

Prema Googleovim podacima Skype posebno dobro stoji na Android platformi na kojoj je do sada preuzet više od milijardu puta. Usporedbe radi napomenimo kako je na istoj platformi Skype do srpnja 2013. godine brojio tek 100 milijuna preuzimanja da bi do februara 2015. ta brojka narasla na 500 miliona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.