LIFESTYLE

Popularna aplikacija za dopisivanje dobila nove funkcije

Avaz.ba

2.1.2018

Jedna od, uz WhatsApp i Viber, najpopularnijih aplikacija za dopisivanje putem mobilnih uređaja dobila je, na samom kraju 2017. godine, novu verziju, koja korisnicima nudi nove mogućnosti.

Ekipa zadužena za razvoj Telegrama pustila je u opticaj novu verziju pod oznakom 4.7. koja, uz redovne ispravke bagova, donosi i nove opcije.

Korisnici aplikacije na iOS platformi od sada imaju podršku za teme i brze odgovore. Na raspolaganju su im ukupno četiri različite teme (za dan i noć) od kojih neke dopuštaju i dalje prilagođavanje.

Brzi odgovori su zajednička novina za obe platforme (iOS i Android). Do iste se dolazi tako što se pristigla poruka "povuče" u lijevu stranu.

Android korisnici od sada imaju i mogućnost upotrebe više korisničkih naloga. U Telegram za Android moguće je dodati najviše tri različita naloga (svaki sa svojim telefonskim brojem).

Nezavisno od toga koji nalog je glavni informacije o pristiglim porukama će u realnom vremenu pristizati za sva tri naloga. Ukoliko vam to, međutim, ne odgovara, u postavkama aplikacije to se može naknadno promjeniti.

Nadogradnja na novu verziju 4.7 možete se preuzeti putem App Storea ili Google Playa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.