LIFESTYLE

Konzervativni prodajni plan za 2018. iz Samsunga

Avaz.ba

2.1.2018

Izvori iz Južne Koreje navode kako su vidjeli Samsungov izvještaj za dobavljače u kojima ih je obavijestio o očekivanoj prodaji različitih mobilnih i nosivih uređaja tokom 2018. godine. Gledajući brojke Samsung je čini se novu godinu odlučio započeti ziceraški, očekivani prodajni rezultati su u rangu prošlogodišnjih.

Naime, u izvještaju stoji kako Samsung tokom ove godine očekuje prodaju oko 360 miliona mobitela, te oko 25 miliona drugih mobilnih i nosivih uređaja poput tableta, pametnih narukvica i satova. Od toga je 320 miliona pametnih mobitela, 40 miliona feature (običnih) mobitela te oko 20 miliona tableta i 5 miliona nosivih uređaja.

Izvor navodi kako si je Samsung za ovu godinu zadao umjereniji cilj iz razloga što je ciljano tržište trenutno zasićeno. No i uz ovakva ziceraška očekivanja, Samsung bi i ove godine trebao ostati na prvom mjestu ljestvice najvećih proizvođača mobitela u svijetu. Naime, Apple i Huawei svake godine prodaju znatno manje mobitela, oko 200 i 150 miliona mobitela.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.