LIFESTYLE

Twitter uvodi novu opciju koja će olakšati dijeljenje video sadržaja

( Ilustracija)

Avaz.ba

27.1.2018

Kako navode dobro obaviješteni izvori, Twitter radi na opciji za lakše dijeljenje video sadržaja, a nova alatka će pomalo podsjećati na Snapchat, pa će imati za cilj da obogati platformu, te privuče još korisnika.

Prema uputstvima iz izvještaja, korisnici će prvo morati da kliknu na odgovarajuću ikonicu kako bi sastavili tvit, te potom izaberu opciju uz pomoć koje će moći da ga podjele na platformi, ili čak emitiraju uživo.

Tako se dijeljenje video sadržaja u okviru ove platforme sastoji od nekoliko koraka, što ukazuje na to da oni nisu prioritet, a kompanija, navodno, planira da broj tih koraka smanji, kako bi korisnici što lakše mogli da dođu do ove funkcije.

Dizajn ovih promjena još uvijek nije konačan, pa bi tokom narednih mjeseci mogao da se promijeni, a cilj izmjena će biti da se korisnici motiviraju da dijele što više informacija propraćenih video sadržajima, a u vezi sa onim što se događa u njihovom okruženju.

Nove opcije bi trebalo da Twitter dovedu u istu ravan sa drugim platformama koje vode računa o video sadržajima, a koje se, poput Snapchata, aktiviraju čim se pokrene kamera uređaja, ili, poput Instagrama, omogućavaju emitiranje video sadržaja poslije samo jednog poteza. Upravo je to razlog što korisnici na pomenutim platformama dijele više video sadržaja nego na Twitteru, te bi to uskoro moglo da se promjeni.

Iz kompanije još uvijek nisu komentarisali potencijalne promjene, te nije poznato hoće li i kada postati dostupne korisnicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.